X

Kesklinna Keskus Tartus

Küüni 7, Tartu, Eesti

Liik Kaubandus ja teenindus
Ehitusaasta 1989
Renoveerimisaasta 2024
Parkimiskohad
Saadaval pind 13.408 m²
Üüritasu kuus EUR/m²

Suurepärase asukohaga renoveeritav ärihoone Tartu kesklinnas. 


MIDA UUT?

Tekib aktiivne tänavaruum ja melu tänavatasandil ning hoone külgedele jäävatel sisetänavatel. 

Hoone maht ja üldine lahendus tuleneb olemasolevast hoonest ja detailplaneeringust. 

Arvestatud on võimalusega kasvatada detailplaneeringus lubatud hoone kõrgust kuni 10%. 

Kavandatud läbipääsude osaline katmine kõrgemal asuvate korrustega. 


AJALOOST

Tartu kaubahall on 1989. aastal Tartu kesklinna Küüni tänava ja Ülikooli tänava vahele rajatud kaubanduskeskus, mis tänapäeval tegutseb kaubamärgi all Kesklinna Keskus. 

Algse lahenduse kavandas Miia Masso. Veel 1996. aastal oli Tartu kaubahall linna suurim munitsipaalomanduses kauplus. Algselt oli kaubahalli 6200 ruutmeetrist üldpinnast kaubanduslikku pinda vaid kolmandik, hiljem on hoonet korduvalt ümber ehitatud. Samuti on palju kordi vahetunud kaubahalli kauplused. 2001. a uuenes Kesklinna keskuse Raekoja platsile viiva tänava - Küüni tänava poolne fassaad, palju kõneainet tekitanud värvilise klaasfassaadi autor, nagu ka Ülikooli tänavale avaneva juurdeehituse autor on arhitekt Peeter Pere. Uue sisu ja vormiga Kesklinna Keskus avati 2013. aastal. Kuna Kesklinna Keskus asub Tartu kunagise äritänava - Promenaadi tänava kohal, on keskuse sisekujunduses kasutatud ajaloolisi fotosid vanast Tartust. Kaubahalli ümbrust on mõjutanud teiste majade ehitamine selle vahetusse naabrusse: ühelt poolt ehitati kaubahalli külge uus peapostkontor (praegune Playtechi hoone), teiselt poolt GMP Plaza Kuna kaubahalli fassaadi vastu teispool Küüni tänavat jääb lopsakas Keskpark, avaneb modernistlik fassaad mõningal määral vaid talvel ja hoone arhitektuurist saab hea ülevaate vaid õhust. 


SISERUUM

Siin on ettenähtud paljud tegevused alates kontoritest, restoranidest, lõpetades sportimisega. Kasutusotstarvete valikul tuleb lähtuda printsiibist, et erinevad rentnikud oma tegevusega sobiksid loova, idufirmaliku, aktiivse õhustikuga ümbruskonda. Oluline on luua eeldused mitmekesiste tegevustega tänavaruumi tekkeks. Uuendatud hoone kolmel ülemisel korrusel on ülavalgustusega aatrium, mille ümber on rendipinnad. Alumistel korrustel on kaubandus- ja toitlustuspinnad. Lõplik plaanilahendus täpsustub koos tulevaste funktsioonidega. 


VÄLISVIIMISTLUS 

Trepistike ja trepikodade krohvitud kiviseinad korrastatakse ja eksponeeritakse. Olemasolevad klaasitud juurdeehitused lammutatakse ja asendatakse tänavaga aktiivselt suhtlevate krohvitud või tellisviimistlusega kaaristutega. Ülemised korrused on astmeliselt tagasiastuvad ja on kaetud Equitone -plaadi või plekk-kassettseintega. Range rütmiga taanduv välissein loob elegantse valguse- ja varjumängu, mis loob hea võimaluse hoone õhtuseks illumineerimiseks ja rõdude rajamiseks. Ühenduskäigud on kaetud. Sel moel tekitatakse Ülikooli tänavale traditsiooniline jätkuv tänavasein.


Pakkumisse tulevad mitmed uued äripinnad kaubanduseks, bürood ja toitlustuspinnad. 

Võta ühendust ja räägime lähemalt. 


Hinnad on ilma käibemaksuta.

Kontaktandmed

Saada sõnum

Tellige uute äripindade uudiskiri.

Laadi PDF-brošüür alla

See sait kasutab meie veebisaidi nõuetekohaseks toimimiseks vajalikke küpsiseid. Soovime seada analüütilised ja reklaamiküpsised, et pakkuda teile kõige asjakohasemat kogemust, pidades meeles teie eelistusi ja korduvaid külastusi. Klõpsates "Nõustun", nõustute kõigi mittevajalike küpsiste kasutamisega. Saate valida, milliseid küpsiseid kasutada, ja saada lisateavet, külastades meie küpsiste poliitikat.
x